Domácí lučina
Syn mojí báječný kamarádky Brigi, kterej mimojiný miluje zelňačku k snídani, je taky závislej na rohlících s lučinou a šunkou

Ingredience na 10 porcí
- 2x 400g kelímek 18% zakysaná smetana Pilos
- 200ml smetany ke šlehání (30% a výš)
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Obě smetany dejte do misky a důkladně je mícháním spojte v kompaktní hmotu.

Čistým plátýnkem, (tenkou utěrkou), vyložte cedník a položte na rendlík. Ten by měl mít pod cedníkem dostatečný prostor, kam bude odkapávat syrovátka. Přesahující okraje látky založte pod cedník, aby nikde nevyčuhovaly.

Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.

Druhý den máte přes půl kila lahodného smetanového sýra, který můžete dochutit třeba česnekem, pažitkou, sekanýma vlašákama, zkrátka jak se vám zlíbí

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře