Domácí lučina

Syn mojí báječný kamarádky Brigi, kterej mimojiný miluje zelňačku k snídani, je taky závislej na rohlících s lučinou a šunkou

Domácí lučina

Ingredience na 10 porcí

 

  • 2x 400g kelímek 18% zakysaná smetana Pilos
  • 200ml smetany ke šlehání (30% a výš)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Obě smetany dejte do misky a důkladně je mícháním spojte v kompaktní hmotu.

Domácí lučina
2

Čistým plátýnkem, (tenkou utěrkou), vyložte cedník a položte na rendlík. Ten by měl mít pod cedníkem dostatečný prostor, kam bude odkapávat syrovátka. Přesahující okraje látky založte pod cedník, aby nikde nevyčuhovaly.

Domácí lučina
3

Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.

Domácí lučina
4

Druhý den máte přes půl kila lahodného smetanového sýra, který můžete dochutit třeba česnekem, pažitkou, sekanýma vlašákama, zkrátka jak se vám zlíbí

Domácí lučina

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře