Domácí lučina

Syn mojí báječný kamarádky Brigi, kterej mimojiný miluje zelňačku k snídani, je taky závislej na rohlících s lučinou a šunkou

Monovaření

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2x 400g kelímek 18% zakysaná smetana Pilos
  • 200ml smetany ke šlehání (30% a výš)

Postup

1

Obě smetany dejte do misky a důkladně je mícháním spojte v kompaktní hmotu.

2

Čistým plátýnkem, (tenkou utěrkou), vyložte cedník a položte na rendlík. Ten by měl mít pod cedníkem dostatečný prostor, kam bude odkapávat syrovátka. Přesahující okraje látky založte pod cedník, aby nikde nevyčuhovaly.

3

Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.

4

Druhý den máte přes půl kila lahodného smetanového sýra, který můžete dochutit třeba česnekem, pažitkou, sekanýma vlašákama, zkrátka jak se vám zlíbí

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou

Video: Fitness květákové tortily s koriandrem, pečené v troubě

Penne alla crudaiola

Domácí křupavý chléb

Nepečený banánový dort se smetanou a piškoty za půl hodiny

Nepečené kokosové kuličky s javorovým sirupem a čokoládovou polevou

Snadné vláčné čokoládové řezy bez vajec

Muffiny s podzimním džemem

Letní levandulové knedlíčky s tvarohem a jahodovou omáčkou

Dort s ovocem a dvěma druhy krémů pro celou rodinu

Kakaové řezy s jablky a čokoládovou polevou