Korpus
Limetkový krém
Předehřejte troubu na 180 °C. Dvě formy o průměru 20 cm vymažte olejem a vysypte moukou.
V míse promíchejte mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a citrónovou kůru.
V druhé misce rozšlehejte máslo a cukr do pěny. Přidejte vejce se žloutky, citrónovou šťávu a poté i moučnou směs, kterou prostřídejte s přidáváním podmáslí. Vše dobře promíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto.
Rozdělte těsto mezi dvě formy a pečte 30 až 35 minut, nebo dokud se okraje korpusu nezačnou odlepovat od okrajů.
Po upečení nechte korpusy úplně vychladnout.
Připravte si krém. V míse rozšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidejte mléko, limetkovou kůru a šťávu. Dobře vše vyšlehejte do nadýchaného krému.
Na vychladlý korpus natřete polovinu množství krému, přiklopte druhým korpusem a zbytek krému natřete na vršek dortu. Posypte limetkovou kůrou, chcete-li a podávejte.