Základní karamelový:
Na vanilkový:
Na čokoládový:
Toto množství jsem rozdělila na tři části a každou jinak ochutila. Základní poměr je cca 1 hrnek cukru na 1 necelý hrnek vody, tím získáte cca 200 ml sirupu.
Na základní karamelový sirup si dejte do silnostěnného hrnce cukr s vodou, přidejte špetku soli (nemusí být) a nechte pár minut probublávat. Čím déle bude sirup probublávat, tím intenzivnější chuť bude. Ještě horké plňte do čisté skleničky. Dejte pozor, karamel je hodně horký.
Na vanilkový sirup přidejte do základního sirupu vanilkový extrakt a opět nechte probublat a poté plňte do čisté skleničky.
Na čokoládový sirup přidejte do základního sirupu rozpuštěnou čokoládu. Čokoláda musí být rozpuštěná, jinak se vám špatně spojí. Opět nechte probublat a nalijte do skleničky.
S příchutěmi si můžete vyhrát dle libosti, můžete do sirupu přidat skořici, kardamom a nebo rovnou trochu koření na perníčky, báječně se hodí i extrakt z pomeranče nebo kapka rumu. Výborný je třeba i oříškový a nebo z bílé čokolády.
Do kávy dávkujte sirup dle chuti. Sirupem můžete polít i dezert.
P.S. základní a vanilkový sirup mám tak tmavý proto, že je hodně tmavého třtinového cukru.
Dobrou chuť ♥