fbpx

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový

Nedávno měli v Lidlu v rámci akčního týdne sirupy do kávy. Byly okamžitě pryč. A tak jsem si udělala sirupy svoje

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový

Ingredience na 10 porcí

Základní karamelový:

  • 2 hrnky cukru
  • necelé dva hrnky vody
  • špetku soli

 
Na vanilkový:

  • 1 – 2 lžíce vanilkového extraktu (nebo vanilkovou sůl)

Na čokoládový:

  • rozpuštěnou čokoládu (na 150 ml jsem jí dala 20 g)

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Toto množství jsem rozdělila na tři části a každou jinak ochutila. Základní poměr je cca 1 hrnek cukru na 1 necelý hrnek vody, tím získáte cca 200 ml sirupu.

2

Na základní karamelový sirup si dejte do silnostěnného hrnce cukr s vodou, přidejte špetku soli (nemusí být) a nechte pár minut probublávat. Čím déle bude sirup probublávat, tím intenzivnější chuť bude. Ještě horké plňte do čisté skleničky. Dejte pozor, karamel je hodně horký.

3

Na vanilkový sirup přidejte do základního sirupu vanilkový extrakt a opět nechte probublat a poté plňte do čisté skleničky.

4

Na čokoládový sirup přidejte do základního sirupu rozpuštěnou čokoládu. Čokoláda musí být rozpuštěná, jinak se vám špatně spojí. Opět nechte probublat a nalijte do skleničky.

5

S příchutěmi si můžete vyhrát dle libosti, můžete do sirupu přidat skořici, kardamom a nebo rovnou trochu koření na perníčky, báječně se hodí i extrakt z pomeranče nebo kapka rumu. Výborný je třeba i oříškový a nebo z bílé čokolády.

6

Do kávy dávkujte sirup dle chuti. Sirupem můžete polít i dezert.

7

P.S. základní a vanilkový sirup mám tak tmavý proto, že je hodně tmavého třtinového cukru.

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový
8

Dobrou chuť ♥

Sirup do kávy – karamelový, vanilkový a čokoládový

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře