Rýže s hovězím masem a zeleninou

Lednové číslo magazínu Na skok v kuchyni je plné rad, jak se vypořádat s kily navíc. Zde mám pro vás vynikající dietní jídlo, které si můžete bez výčitek dopřát. Magazín stáhnete zde: http://bit.ly/2hZPEhe.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g rýže Basmati
  • 250 g hovězí maso zadní
  • 1 lžička přepuštěného máslaGhí
  • 1 střední cibule
  • ½ pórku
  • 1 mrkev
  • Sýr dle chuti (parmazán, gouda, eidam)
  • Bylinková sůl
  • Pepř

Postup

1

Do tlakového hrnce nalijeme zhruba 1 a ½ litru vody, kterou osolíme, vložíme maso a zhruba 1 hodinu vaříme pod tlakem.

2

Mezitím si připravíme podle návodu na obalu rýži.

3

V pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém necháme zezlátnout nadrobno pokrájenou cibulku.

4

Pórek si nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupanou mrkev na nudličky julienne.

5

Když je cibule zlatavá, přidáme pórek a po několika minutách i mrkev. Vše zlehka osmahneme a dochutíme bylinkovou solí a pepřem.

6

Tlakový hrnec opatrně otevřeme a vyndáme z něj vařené maso, které si nakrájíme na drobné kostičky. Vývar z masa můžeme zamrazit a použít v jiném receptu.

7

Do zeleniny přidáme nakrájené maso a rýži a smícháme dohromady. Podáváme s nastrouhaným sýrem (v dietní verzi například se sýrem Madeland Fitness 10%).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Guláš z hovězího masa s knedlÍkem

jahodovy cheesecake

Jednoduchý jahodový cheesecake

Sushi – 3 základní druhy (maki, uramaki, nigiri)

Dýňový “guláš“

Zelňačka

Česnekový chléb Caprese

Šátečky z listového těsta se špenátem a tempehem

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Olive all´ascolana

Dýňové špagety se slaninou a česnekem

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Citrónovo-ricottové těstoviny s grilovaným kuřetem a špenátem