Vláčné kakaové řezy s jemnou tvarohovou náplní a vůní citrónu

Jsou rychle hotové a skvělé například ke kávě či jako sladká svačinka. 🙂
  • Doba přípravy: 45 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 250 g másla, částečně změklého
  • 1 vejce
  • balení prášku do pečiva
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce zakysané smetany

Tvarohová náplň

  • 750 g čerstvého tvarohu
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 balení vanilkového cukru nebo lžička vanilkového extraktu
  • kůra z ½ citrónu

Postup

1

Všechny suché ingredience na těsto smíchejte ve větší míse. Přidejte máslo, vejce a smetanu. Vše zpracujte do celistvého těsta, zabalte do potravinové fólie a vložte do mrazáku k vychladnutí.

2

Na náplň promíchejte všechny ingredience do hladkého krému.

3

Vytáhněte těsto z mrazáku. Formu s vyššími okraji vyložte pečícím papírem.

4

Těsto rozdělte na poloviny. Jednu polovinu nastrouhejte nahrubo na dno formy.

5

Na něj natřete krém, urovnejte a poté nastrouhejte druhou polovinu na povrch krému.

6

Troubu předehřejte na 190 °C a pečte přibližně 20 až 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit pečený květák s Tandoori kořením a mátovým chutney

Špenátový krém s parmazánem

Bezé roláda se šlehačkou

Netradiční ovocné sushi s kokosovou rýží + videorecept

Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách

Domácí Nutella z avokáda – o 62% méně kalorií, hotovo za 5 minut

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Zapečené plněné conchiglioni

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Cheesecake z mascarpone a ricotty

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

Krevetové krekry