Rizoto s hříbky

Ingredience na 2 porce
- 150 g hříbků
- 50 g tvrdého nízkotučného sýra
- 2 nízkotučné tavené sýry
- 1 sáček rýže
- 1 jarní cibulka
- 1 svazek tymiánu
- 2 listy kadeřávku
- Kuřecí nebo zeleninový vývar
- Sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci.
Když rýže mírně změní barvu, podlijeme vývarem
Přidáme nakrájený tymián a kadeřávek a vaříme.
Hříbky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě. Vývarem z hub podléváme rýži a často mícháme.
Ke konci necháme v hrnci trochu nevyvařené vody vmícháme tavený sýr, který už nevaříme. Přiklopíme poklicí a necháme dojít.
Rýži rozdělíme na talíře. Navrch naskládáme hříbky a kolem ozdobíme hoblinkami tvrdého sýra.
Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře