Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Pro krásné pralinky už nemusíte běžet do čokoládovny. :) Vyrobte si je doma sami pomocí formy na led a pár základních ingrediencí za necelou hodinku a půl. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 1/2 hrnku čokoládových kousků
  • 2 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 6 karamelek
  • 2 lžíce arašídů
  • 2 velké marshmallow

Postup

1

Čokoládu rozpusťte v mikrovlnce nebo nad parou. Přibližně třetinou množství naplňte olejem lehce vymazanou formu na led. Nechte 2 až 3 minuty stát.

2

Poté formu postupně natáčejte tak, aby čokoláda obalila i strany formiček. Na minutu až dvě vložte formu na led do mrazáku, jen aby čokoláda lehce ztuhla.Ještě jednou obalte stěny formiček pomocí natáčení formy. Poté nechte čokoládu ve formě 2 až 3 odpočívat. Mezitím si připravte náplně. Do každé karamelky vpracujte přibližně lžičku arašídů. Marshmallow nakrájejte na poloviny a lehce odkrojte okraje. pralinky poté naplňte karamelem s arašídy, marshmallow nebo arašídovým máslem.

3

Naplněné pralinky zalijte rozpuštěnou čokoládou a poté s formou lehce zaklepejte o podložku, aby se uvolnily vzduchové bubliny. Přilijte další čokoládu a postup zopakujte. Nakonec očištěte povrch formy, aby nebyly budoucí pralinky spojené. Vložte formu na rovný povrch a poté aspoň na hodinu do mrazáku nebo dokud čokoláda úplně neztuhne.

4

Formu vyndejte z mrazáku a nechte 5 až 10 minut stát. Opatrně vyndejte pralinky z formy, oddělte je od sebe a můžete podávat :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slané muffiny s česnekovými výhonky

Čokoládová torta plnená parížskym krémom a banánmi

Bramborovo-tvarohové placičky

Vyzkoušený recept na jednoduchý domácí jogurt pro zdraví

Tofu směs s chilli omáčkou

Spaghetti alla puttanesca

Domácí pickles aneb kvašená zelenina

Hovězí ,,po burgundsku“

Video: Dokonalý pečený květák bohatě provoněný kořením

Pečená mrkev s javorovým sirupem

Ovocný salát s krémovým sýrem a šlehačkou

Sekaná mumie