Jemné čokoládové pralinky rozplývající se na jazyku (+ Videorecept)

Lepší než z čokoládovny. Tak by se daly popsat truffles (= pralinky), které si můžete vyrobit pomocí tohoto receptu. Darujte je společně s krásnou krabičkou a nikdo neuvěří, že jste je vyrobili sami. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • holandské kakao na obalení
    • 120 g mléčné čokolády, jemně nakrájené
    • 120 g hořké čokolády, jemně nakrájené
    • 120 g 40% smetany
    • 13 g másla, nakrájeného na malé kousky
    • holandské kakao na obalení

    Postup

    1

    Do horkuvzdorné mísy dejte jemně nakrájenou čokoládu. Rozehřejte smetanu a máslo v rendlíku jen tak, aby byla směs horká.

    2

    Nalijte ji na čokoládu a nechte stát 2 minuty. Poté jemně promíchejte do hladka. Přikryjte potravinovou folií a dejte do lednice, dokud čokoláda neztuhne, ideálně přes noc.

    3

    Nasypte kakao na plytký talíř. Vyndejte čokoládovou směs z lednice a pomocí lžičky nabírejte malé porce směsi a tvarujte kuličky (stačí pouze přibližně). Poté oválejte pralinku v kakau a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Dejte plech do lednice, aby pralinky dobře ztuhly.

    4

    Uchovávejte v lednici/chladnu a před podáváním nechte chvíli v pokojové teplotě.

    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    Email
    Tisk
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}

    Květák s houbami a zakysankou

    Makový koláč se švestkami

    Dušené vepřové plátky se šťávou

    Jemný citrónový dort s pudinkem

    Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení

    Krémová špenátová polévka se slaninou

    Zelňačka

    Matcha cake

    Jednoduchý hrnkový knedlík

    Jednoduchý cheesecake s BeBe sušenkami

    Perník s bebe sušenkami a marmeládou

    Pečená rajčata s bylinkami a česnekem