Domácí mini kremrole s vanilkovým krémem

Domácí zákusky patří jednoznačně mezi největší dobroty a lákadla. Tento recept je skvělý zvlášť pro ty, kteří nemají příliš oblíbenou velmi sladkou náplň v klasických kremrolích, ale zase “ujíždí” na listovém těstě 🙂 Toto je ideální kompromis – trubička je naplněna lehkým vanilkovým krémem.
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: pro 12, cca 48 kusů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g listového těsta

Krém

  • 225 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové pudinky
  • 750 ml mléka
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce + lžíce vody, na potření

Postup

1

Listové těsto rozválejte do tenka a rozdělte na proužky o tloušťce přibližně 2 cm, které poté ještě překrojte příčně na půl. Uvařte pudink společně s mlékem a 4 lžícemi cukru a nechte jej vychladnout.

2

Jednotlivé proužky těsta namotávejte na formu částečně přes sebe, na konci dobře přitlačte konec.

3

Plech vyložte pečícím papírem a naskládejte na něj připravené formy. Rozšlehejte vejce se lžící vody a lehce potřete každou trubičku. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut nebo dozlatova.

4

Vyndejte trubičky z formy a ihned sundejte z forem. Poté je nechte vychladnout. Krémový sýr rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte vychladlý pudink a dobře promíchejte. Vyšlehejte smetanu a vmíchejte ji do vanilkové směsi. Krémem naplňte cukrářský sáček a naplňte trubičky.

5

Posypte kremrole trochou moučkového cukru, chcete-li a nechte je přes noc v lednici. Druhý den podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rebarborový koláč s jogurtovou náplní a špetkou zázvoru

Briam – zelenina pečená na grécky spósob

Thajské zelené kuřecí kari

Jahodové řezy s piškotovým korpusem a pudinkem

Hruškové chutney s hřebíčkem, skořicí a bílým vínem

Pečený pstruh s tymiánem

Francouzský citrónový koláč s rozmarýnem

Pečená zelenina s pohankou a bulgurem

Dýňový chlebíček

Špenátová roláda plněná sýrem, šunkou a tvarohem

Kynutí slaní šneci z jogurtového těsta

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem