Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Vaříme bez tuku Marcela Šlehofrová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 větší jablka
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky hrozinek
  • 4 vlašské ořechy
  • Vanilková pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml nízkotučného mléka

Postup

1

Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec, vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami. Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm a pečeme v troubě při teplotě 160ºC přibližně 0,5 hodiny. Cukr, voda a šťáva z jablka vytvoří v pekáčku světlou, hustou hmotu, kterou nesmíme přepálit.

2

Než se jablka upečou, uvaříme z pudinkového prášku a vanilkového cukru řidší pudink.

3

Jablka vložíme na talíř, pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký pudink.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená brambora

Video: Jednoduchý semínkový chlebíček bez mouky plný bílkovin

Video: Veselý dort v podobě roztomilého ježečka

Cuketový koláč

Dýňové čtverečky s vanilkovým krémem a skořicí

Kuřecí, smetanová omáčka, rýže, zelenina

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského

Jahodový dort

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Citrónovo-makové sušenky