Máslové japonské sušenky s krásným vzorem

Tento recept již vyžaduje pokročilejšího pekaře. :) Ovšem pokud máte dostatek trpělivosti, určitě jej zvládnete též. Odměnou vám budou opravdu nádherné sušenky s příjemnou máslovou chutí, k čaji jak dělané. :) rekl
  • Doba přípravy: 2 h + čas na chlazení

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 170 g másla, pokojové teploty
  • 160 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 1 bílek
  • špetka soli
  • 1 vanilkový lusk, nebo lžička vanilkového extraktu
  • 320 g hladké mouky
  • 1 lžička vody
  • gelová potravinářská barviva
  • cukrové zdobení

Postup

Krok 1

Máslo rozmíchejte dohladka pomocí stěrky.

Krok 2

Přisypte moučkový cukr a dobře promíchejte. Přidejte  Sůl, 3 žloutky, vanilkový extrakt a mouku (prosetou) promíchejte a zpracujte v husté těsto.

Krok 3

Těsto rozdělte na poloviny. Jednu zabalte do potravinové folie a vložte do lednice aspoň na hodinu.

Krok 4

Druhou polovinu rozdělte na 4 stejné části a každou obarvěte jinou barvou. Každou barvu poté zabalte do folie a vložte též do lednice k vychladnutí.

Krok 5

Vychlazené barvy rozválejte na tlustší pláty, nakrájejte na proužky a poskládejte do vzoru ve tvaru obdélníku. Rozválejte druhou polovinu těsta a obdélník do něj obalte. Začněte předehřívat troubu na 170 °C.

Krok 6

Vložte těsto do lednice nebo mrazáku a nechte jej zatuhnout, aby se poté dobře krájelo. Bílek s lžičkou vody rozmíchejte a potřete směsí celý povrch obdélníku. Těsto poté obalte v jedlém zdobení.

Krok 7

Nakrájejte štolu těsta na tlustší sušenky a pečte přibližně 15 až 20 minut. Vyndejte z trouby a nechte je úplně vychladnout na roštu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Red Velvet cupcakes

Rostlinné placičky s quinoou plné bílkovin

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Rychlý fazolový burger

Kuskus s hráškem a žampiony

Kokosový koláč s mangem a banánem

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Plňěný patisón dle vaší fantazie

Mini pizzy z listového těsta s cuketou, lučinou a smetanou

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Ranná chia vzpruha

Pohankové karbanátky s červenou řepou a mrkví