Mrkvánky s povidly, které si zamilujete
Všemi oblíbené mrkvánky s povidly jsou to pravé pro milovníky povidel. Jednoduché, lahodné mrkvánky, které chutnají i dětem! :)

Ingredience na 42 porcí
130 g povidel
tuzemák dle chuti
1 lžička cukru moučka
mouka na podsypání
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Nastrouhanou mrkev smíchám s máslem a oběma druhy mouky, které jsem smíchala s práškem do pečiva a solí. Vypracuji hladké těsto, které zabalím do potravinářské fólie a nechám odpočinout 30 minut v lednici.
Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170° a připravím si dva velké plechy.
Jakmile je těsto odpočaté, rozdělím si ho na dvě části. Na moukou posypané ploše jednu část těsta rozválím a vykrajovátkem (o průměru 4 cm) vykrajuji kolečka. Pokud se těsto lepí, podsypávám ho moukou. Na polovinu koleček dám trochu povidel a čistým kolečkem povidla přikryji a důkladně upevním okraje, zahladím a pokládám na plech, který jsem vyložila pečicím papírem.
Takto pokračuji i v případě druhé části těsta, dokud ho všechno nespotřebuji.
Peču 15 minut. Po upečení nechám mrkvánky úplně vystydnout. Jsou měkké a výborné i druhý den.
Mohlo by vás zajímat:
bochánky mrkvánek mrkvánky mrkvánky s povidly povidla Dezerty Fitness a zdravé
Zdroj: www.peknevypecenyblog.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře