Mrkvánky s povidly, které si zamilujete

Všemi oblíbené mrkvánky s povidly jsou to pravé pro milovníky povidel. Jednoduché, lahodné mrkvánky, které chutnají i dětem! :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

100 g špaldové mouky
90 g hladké mouky
130 g povoleného másla
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
150 g jemně nastrouhané mrkve

130 g povidel
tuzemák dle chuti
1 lžička cukru moučka

mouka na podsypání

Postup

1

Nastrouhanou mrkev smíchám s máslem a oběma druhy mouky, které jsem smíchala s práškem do pečiva a solí. Vypracuji hladké těsto, které zabalím do potravinářské fólie a nechám odpočinout 30 minut v lednici.

2

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170° a připravím si dva velké plechy.

3

Jakmile je těsto odpočaté, rozdělím si ho na dvě části. Na moukou posypané ploše jednu část těsta rozválím a vykrajovátkem (o průměru 4 cm) vykrajuji kolečka. Pokud se těsto lepí, podsypávám ho moukou. Na polovinu koleček dám trochu povidel a čistým kolečkem povidla přikryji a důkladně upevním okraje, zahladím a pokládám na plech, který jsem vyložila pečicím papírem.
Takto pokračuji i v případě druhé části těsta, dokud ho všechno nespotřebuji.

4

Peču 15 minut. Po upečení nechám mrkvánky úplně vystydnout. Jsou měkké a výborné i druhý den.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezový med s vanilkou

Dort pavlova s kokosovou šlehačkou a lesním ovocem

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Losos v papilotu s tymiánovým kuskusem a rajčátky

Zapečené brambory se zeleninou

Kváskový koláč se švestkami a ovesnou drobenkou

Pečená dýně hokkaidó s medovo-česnekovou zálivkou

Štíhlá celozrnná pizza

Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou

Nejlepší blesková sekaná

Tabbouleh