Domácí dubajská čokoláda

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Dubajská čokoláda je luxusní dezert, který si získal popularitu díky své bohaté chuti a exotickým ingrediencím. Jedná se o vrstvenou čokoládu, která kombinuje kvalitní čokoládu s příchutěmi Blízkého východu, jako jsou pistácie, tahini a kataifi těsto. Dubajská čokoláda je známá svou intenzivní chutí, která je výsledkem kombinace kvalitní hořké a bílé čokolády. Mezi typické ingredience dubajské čokolády patří pistáciová pasta, tahini (sezamová pasta) a kataifi těsto, což jsou suroviny běžně používané v blízkovýchodní kuchyni.

Ingredience

  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g pistáciové pasty
  • 50 g másla
  • 20 g tahini pasty
  • 10 g sušeného mléka
  • 50 g kokosového oleje
  • 100 g kataifi těsta

Postup

1

Příprava kataifi: Kataifi těsto rozdělte na menší kousky a opražte na másle dozlatova. Nechte vychladnout.

2

Čokoládová vrstva: Hořkou a bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

3

Náplň: V míse smíchejte pistáciovou pastu, tahini pastu, sušené mléko a kokosový olej. Důkladně promíchejte.

4

Sestavení: Do formy na čokoládu nalijte polovinu rozpuštěné čokolády a nechte ztuhnout v lednici.

5

Náplň: Na ztuhlou čokoládu rozetřete pistáciovou náplň a posypte opraženým kataifi těstem.

6

Dokončení: Zalijte zbývající rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.

7

Servírování: Opatrně vyjměte čokoládu z formy a nakrájejte na kousky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z cukrové kukuřice s koriandrovými krutony

Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Domácí pizza bez droždí

Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou

Vepřové maso s brokolicí a rýžové nudle

Guláš z hlívy

Špagety s mušlemi srdcovkami

Pečený pstruh s bylinkami a citrónem

Cuketová polévka

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Čokoládový koláč s kokosem a goji

Matcha bábovka s tvarohem