Domácí Baileys – snadněji už to nejde

Maximálně zjednodušený recept na můj nejoblíbenější tlamolep. Velmi doporučuji vyzkoušet. Oproti kupované variantě si můžete sladkost i sílu nápoje krásně upravit a díky použití jen 4 dostupných ingrediencí je doslova za hubičku.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 plechovky mléka Salko (můžete si vyrobit Salko domácí)
  • 0,5 l mléka
  • 0,5 l rumu
  • 1 sáček mandlového pudinku

Tipy

  • Můžeme vyrobit i variantu bez alkoholu pro děti.
  • Sílu i sladkost si můžeme snadno upravit ubráním či přidáním rumu/salka
  • Chcete-li poctivější recept pro fajnšmekry, máme zde i tento recept na domácí Irish Cream.

Zkuste také:
Luxusní dort z černého piva s Bailey’s krémem
Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Postup

1

Salko dáme vařit na 2 hodiny (v neotevřených plechovkách ve vodní lázni), posledních 30 minut necháme jen mírně probublávat.

2

Mandlový pudink uvaříme v neoslazeném mléce.

3

Až vychladne Salko i pudink, přidáme rum a vše rozmixujeme nebo pečlivě rozmícháme.

4

Likér nalijeme do lahví. Podáváme dobře vychlazený.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}