Domácí Baileys – snadněji už to nejde
Maximálně zjednodušený recept na můj nejoblíbenější tlamolep. Velmi doporučuji vyzkoušet. Oproti kupované variantě si můžete sladkost i sílu nápoje krásně upravit a díky použití jen 4 dostupných ingrediencí je doslova za hubičku.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 plechovky mléka Salko (můžete si vyrobit Salko domácí)
- 0,5 l mléka
- 0,5 l rumu
- 1 sáček mandlového pudinku
Tipy
- Můžeme vyrobit i variantu bez alkoholu pro děti.
- Sílu i sladkost si můžeme snadno upravit ubráním či přidáním rumu/salka
- Chcete-li poctivější recept pro fajnšmekry, máme zde i tento recept na domácí Irish Cream.
Zkuste také:
Luxusní dort z černého piva s Bailey’s krémem
Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě
Postup
1
Salko dáme vařit na 2 hodiny (v neotevřených plechovkách ve vodní lázni), posledních 30 minut necháme jen mírně probublávat.
2
Mandlový pudink uvaříme v neoslazeném mléce.
3
Až vychladne Salko i pudink, přidáme rum a vše rozmixujeme nebo pečlivě rozmícháme.
4
Likér nalijeme do lahví. Podáváme dobře vychlazený.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}