fbpx

Domácí Baileys – snadněji už to nejde

Maximálně zjednodušený recept na můj nejoblíbenější tlamolep. Velmi doporučuji vyzkoušet. Oproti kupované variantě si můžete sladkost i sílu nápoje krásně upravit a díky použití jen 4 dostupných ingrediencí je doslova za hubičku.

Domácí Baileys – snadněji už to nejde

Ingredience na 10 porcí

  • 2 plechovky mléka Salko (můžete si vyrobit Salko domácí)
  • 0,5 l mléka
  • 0,5 l rumu
  • 1 sáček mandlového pudinku

Tipy

  • Můžeme vyrobit i variantu bez alkoholu pro děti.
  • Sílu i sladkost si můžeme snadno upravit ubráním či přidáním rumu/salka
  • Chcete-li poctivější recept pro fajnšmekry, máme zde i tento recept na domácí Irish Cream.

Zkuste také:
Luxusní dort z černého piva s Bailey’s krémem
Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Salko dáme vařit na 2 hodiny (v neotevřených plechovkách ve vodní lázni), posledních 30 minut necháme jen mírně probublávat.

2

Mandlový pudink uvaříme v neoslazeném mléce.

3

Až vychladne Salko i pudink, přidáme rum a vše rozmixujeme nebo pečlivě rozmícháme.

4

Likér nalijeme do lahví. Podáváme dobře vychlazený.

Mohlo by vás zajímat:
domácí kondenzované mléko mandle pudink salko Bez oříšků Bezlepkové Cukroví Nápoje Podzim Vánoce Vegetariánské Zima

Hodnocení a komentáře

Beata

Beata 28. 11. 2020

Jak prosím zkaramelizujeme domácí salko? Děkuji za odpověď.

Odpovědět

Wednesday1

Wednesday1 9. 12. 2017

Jak dlouho cca vydrzi v uzavrene lahvi?

Odpovědět

Redakce

Redakce 17. 12. 2017

Moc rádi bychom Vám odpověděli, ale bohužel byl vždy vypit během pár dní a nedali jsem mu sebemenší šanci se zkazit. :/

Odpovědět

pro přidání komentáře