Batátový krém se šafránem a kokosovým krémem

Ingredience na 3 porce
- 1malá cibule
- 2 lžíce oleje
- ¼ lžičky mletého koriandru
- 370 g oloupaných batátů
- 750 ml vody nebo zeleninového vývaru
- Na špičku nože mletého chilli nebo kousek čerstvého
- Na špičku nože namletého šafránu
- Sůl
- 40 ml kokosové smetany (na vaření)
Na dohotovení
- 100 g uvařené cizrny
- 0,5 lžíce oleje
- ½ lžičky mleté papriky
- Sůl
- Chilli vločky
- Čerstvý koriandr
- Olivový olej
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut dokřupava.
Do hrnce nalijte 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a za občasného míchání restujte dozlatova. Mezitím batáty nakrájejte na větší kostky.
K cibuli přisypte koriandr, pár vteřin promíchávejte. Přidejte batáty a zalijte vodou či vývarem. Osolte, přidejte chilli a šafrán a pod pokličkou vařte doměka.

Polévku rozmixujte společně s kokosovou smetanou.
Mohlo by vás zajímat: