Batátový krém se šafránem a kokosovým krémem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1malá cibule
  • 2 lžíce oleje
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • 370 g oloupaných batátů
  • 750 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • Na špičku nože mletého chilli nebo kousek čerstvého
  • Na špičku nože namletého šafránu
  • Sůl
  • 40 ml kokosové smetany (na vaření)

 Na dohotovení

  • 100 g uvařené cizrny
  • 0,5 lžíce oleje
  • ½ lžičky mleté papriky
  • Sůl
  • Chilli vločky
  • Čerstvý koriandr
  • Olivový olej

Postup

1

Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut dokřupava.

2

Do hrnce nalijte 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a za občasného míchání restujte dozlatova. Mezitím batáty nakrájejte na větší kostky.

3

K cibuli přisypte koriandr, pár vteřin promíchávejte. Přidejte batáty a zalijte vodou či vývarem. Osolte, přidejte chilli a šafrán a pod pokličkou vařte doměka.

4

Polévku rozmixujte společně s kokosovou smetanou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečené kuřecí nugetky s parmazánem

Svatomartinské rohlíčky

10 nejoblíbenějších receptů s chia semínky

Pařížský dort

Vepřové s nektarinkami

Čokoládový koláč s borůvkami, rybízem a kešu oříšky

Hruškový koláč s tvarohem

Koktejl s martini, aperolem a ginem

Zapečený slaný dortík do hrníčku

Losos pečený na rajčatech s úžasným čočkovým pyré

Pohankový salát s červenou řepou

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake