V lednici můžete skladovat až 2 týdny.
Tipy navíc:
- Pokud máte dost času, můžete nejdříve salko v plechovce vařit ve vodě, čímž salko zkaramelizuje. Trvá to i hodinu, ale Irish Cream pak dostane příjemnou karamelovou příchuť.
- Pokud nemáte kávový sirup, můžete použít kávový likér (třeba dva, tři panáky), jen pak bude Irish Cream řidší a chuťově lehce méně výrazný.
- Tento nápoj můžete připravit i dětem, jen nebudete přidávat alkohol.
Potřebujeme:
- 1 a ¼ hrnku (tučné) smetany
- 1 plechovku kondenzovaného mléka
- 1 a 2/3 hrnku irské whiskey
- 2 lžičky kvalitní rozpustné kávy
- 2 lžíce kávového sirupu
- 1 lžička mandlového aroma
- 1 lžička vanilkového aroma
Postup:
V mixéru mixujte veškeré ingredience (cca 30 vteřin na maximální výkon). Přelijte do uzavíratelné lahve.
Tipy navíc: Pokud máte dost času, můžete nejdříve salko v plechovce vařit ve vodě, čímž salko zkaramelizuje. Trvá to i hodinu, ale Irish Cream pak dostane příjemnou karamelovou příchuť. Pokud nemáte kávový sirup, můžete použít kávový likér (třeba dva, tři panáky), jen pak bude Irish Cream řidší a chuťově lehce méně výrazný. Tento nápoj můžete připravit i dětem, jen nebudete přidávat alkohol.
V lednici můžete skladovat až 2 týdny.