fbpx

Cuketová polévka s kurkumou a čerstvým oreganem

Jemná a delikátní, taková je cuketová polévka. A v případě že použijete sojovou smetanu, tak máte výbornou veganskou verzi.

Cuketová polévka s kurkumou a čerstvým oreganem

Ingredience na 4 porce

  • 500 g cukety
  • 1 – 1,5 l vývaru drůbeží nebozeleninového
  • 1 smetanu ke šlehání nebo sojovou
  • šalotku nebo jarní cibulku
  • 1 stroužek česneku 
  • lžičku kurkumy
  • 1 – 2 snítky oregana
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Pokud chcete polévku jemnější, můžete vynechat česnek, případně i cibulku, já také nedávám vždy.

2

Šalotku nebo cibulku nakrájejte na jemno a v hrnci orestujte, přidejte na slabé plátky nakrájený česnek a ještě minutku restujte. Přidejte nakrájenou cuketu a zalijte vývarem, přidejte lístečky oregana a vařte do změknutí cukety, cca 10 minut.

3

Až bude cuketa měkká, ve vývaru ji rozmixujte. Přidejte sůl, pepř, kurkumu a smetanu a cca 5 minut povařte. Poté můžete podávat.

Poznámka

Skvěle v cuketové polévce chutnají krutony pečiva, nastrouhaný parmazán nebo třeba opražená slanina.

Mohlo by vás zajímat:
Cuketa Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře