Domácí mléčný marcipán na potahování dortů a tvorbu figurek
Jednoduchá varianta sladké hmoty vhodné nejen na potahování dortů. Z této hmoty jdou vymodelovat i figurky, můžete do ní přimíchat trochu potravinářského barviva a modelovat, co si budete přát a vytvořit tak spoustu krásných dortových dekorací. 🙂
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 400 g moučkového cukru
- 200 g polotučného sušeného mléka
- 4 lžíce horké vody
- 2 lžíce kukuřičného sirupu
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky mandlového aroma
Postup
1
Sušené mléko s cukr prosejeme, vodu smícháme se sirupem, mandlovým aroma a olejem, promícháme.
2
Tekutinu vlijeme do mléka s cukrem a vypracujeme vláčnou hmotu (ruce namočíme i několikrát do teplé vody a zpracováváme hmotu tak dlouho, až vznikne marcipán konzistence modelíny)
3
Dort před potažením mléčnou marcipánovou hmotou hojně potřeme krémem a to z vrchu i z boků, pak teprve pokládáme marcipán.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}