Domácí mléčný marcipán na potahování dortů a tvorbu figurek

Jednoduchá varianta sladké hmoty vhodné nejen na potahování dortů. Z této hmoty jdou vymodelovat i figurky, můžete do ní přimíchat trochu potravinářského barviva a modelovat, co si budete přát a vytvořit tak spoustu krásných dortových dekorací. 🙂

 

009763_02_059213

Ingredience

  • 400 g moučkového cukru
  • 200 g polotučného sušeného mléka
  • 4 lžíce horké vody
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 2 lžičky oleje
  • 2 lžičky mandlového aroma

Postup

1

Sušené mléko s cukr prosejeme, vodu smícháme se sirupem, mandlovým aroma a olejem, promícháme.

2

Tekutinu vlijeme do mléka s cukrem a vypracujeme vláčnou hmotu (ruce namočíme i několikrát do teplé vody a zpracováváme hmotu tak dlouho, až vznikne marcipán konzistence modelíny)

3

Dort před potažením mléčnou marcipánovou hmotou hojně potřeme krémem a to z vrchu i z boků, pak teprve pokládáme marcipán.

Mohlo by vás zajímat: dort, dorty k narozeninám, kreativní dorty, marzipán, pečení, Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: 3.bp.blogspot.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře