Domácí mléčný marcipán na potahování dortů a tvorbu figurek

Jednoduchá varianta sladké hmoty vhodné nejen na potahování dortů. Z této hmoty jdou vymodelovat i figurky, můžete do ní přimíchat trochu potravinářského barviva a modelovat, co si budete přát a vytvořit tak spoustu krásných dortových dekorací. 🙂  

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g moučkového cukru
  • 200 g polotučného sušeného mléka
  • 4 lžíce horké vody
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 2 lžičky oleje
  • 2 lžičky mandlového aroma

Postup

1

Sušené mléko s cukr prosejeme, vodu smícháme se sirupem, mandlovým aroma a olejem, promícháme.

2

Tekutinu vlijeme do mléka s cukrem a vypracujeme vláčnou hmotu (ruce namočíme i několikrát do teplé vody a zpracováváme hmotu tak dlouho, až vznikne marcipán konzistence modelíny)

3

Dort před potažením mléčnou marcipánovou hmotou hojně potřeme krémem a to z vrchu i z boků, pak teprve pokládáme marcipán.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčný citrónový dort s podmáslím a jemným limetkovým krémem

Brokolice zapékaná s parmazánem, slaninou a zakysanou smetanou

Čokoládové muffiny

Meringue kisses – sněhové pusinky

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Jemná bramborová polévka s kousky slaniny a tymiánem

Kuřecí pie

Tradiční recept na plněná vejce s majonézou, hořčicí a sladkou paprikou

Polévka z cukrové kukuřice s koriandrovými krutony

Jemný dort z lískových oříšků a čokoládového krému

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen