Špenátové pesto

Každoročně nám na zahrádce jako první ze země vyleze špenát. Natrhala jsem dokonce už menší misku, načež mi došlo, že zítra odjíždím na celý víkend pryč a zřejmě by mi do pondělí nevydržel. Tak jsem přemýšlela, jak špenát narychlo zpracovat a napadlo mě udělat pesto! To v lednici aspoň týden vydrží a až přijedu, zamíchám ho do špaget a budu mít hned hotový skvělý oběd. Já jsem do tohoto pesta trochu netradičně použila rýžový olej, protože to byl jediný, který jsem měla zrovna po ruce, ale je v něm moc dobrý, takže proč ne.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na jednu skleničku:

  • 2 velké hrsti čerstvého baby špenátu
  • hrst vlašských ořechů
  • hrstka strouhaného sýru Gran Moravia
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • rýžový olej

Postup

1

V mixéru nejprve rozemeleme vlašské ořechy na jemno. Poté zamixujeme špenát, česnek, sýr Gran Moravia, olej, sůl a pepř. (Solte a pepřete postupně a během mixování ochutnávejte, aby bylo pesto podle Vaší chuti. Olej také přilévejte postupně, dokud nebude mít pesto konzistenci hutnější pasty)

2

Naplňte skleničku, pečlivě uzavřete a skladujte v lednici asi týden.

Poznámka

Pesto je skvělé do těstovin, na namazání pečiva a v Itálii jím třeba i zdobí polévky. Je jen na Vás, s čím si ho dáte Vy!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Cizrnovo batátové kari (nejen) z pomalého hrnce

Špenátový krém s uzeným lososem

Těstoviny se špenátem

Pečená dýně

Dýňové sušenky

Tataráček z červené čočky

Dýňovo-hráškový salát s tofunézou

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Bramborovo-tvarohové placičky

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem