
Korpus
Domácí karamel
Jogurtový krém
Karamelový krém
Poleva
Na těsto smíchejte všechny suché ingredience v míse. Přilijte ostatní mokré ingredience kromě vody a octa.
Za stálého míchání přilijte teplou vodu. Poslední přilijte ocet a zamíchejte. Vlijte těsto do formy o velikosti 24×24 cm.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
Nechte korpus vychladnout při pokojové teplotě a pak jej vložte do lednice.
Na karamel rozpusťte v rendlíku cukr a nechte jej zhnědnout (pozor na připálení). Poté odstavte rendlík z plotny, vlijte do něj smetanu a promíchejte dohladka. Přidejte sůl a rozmíchejte dohladka. Karamel nechte chvíli chladnout a poté přimíchejte máslo. Rozmíchejte a nechte vychladnout.
Na jogurtový krém rozšlehejte smetanu tak, aby nebyla úplně tuhá ale ani příliš tekutá. Přidejte jogurt a vše promíchejte v hladký krém.
Na karamelový krém rozšlehejte smetanu do polotuha a vmíchejte zchladlý karamel (malou část karamelu si dejte bokem).
Na čokoládovou polevu rozpusťte čokoládu se smetanou.
Na korpus naneste tenkou vrstvu karamelu, poté natřete jogurtový krém a dejte moučník do lednice aspoň na půl hodiny.
Poté potřete připraveným karamelovým krémem a opět vložte chladit.
Nakonec na povrch nalijte čokoládovou polevu a vložte moučník do lednice aspoň na tři hodiny, aby zatuhl. Ozdobte dle přání a podávejte.