Batátovo cuketová polévka s oregánem

Další v naší řadě obědových polévek byla dnes batátová polévka s cuketou. V případě zeleninových polévek je u nás spokojenost zaručena, tak jsem i dnes věděla, že budou po obědě spokojená bříška. Cuketa má sama o sobě velmi jemnou chuť a naopak snadno přejímá chuť přísad, je tedy velmi vhodné ji silně kořenit a používat výrazné ingredience. Batáty patří mezi velmi důležité užitkové rostliny tropů a subtropů. Jejich hlízy obsahují hlavně škrob, ale i cukr díky kterým mají sladkou chuť. Stejně jako obyčejné brambory jsou mnohostranně použitelné, jak k vaření, tak i k pečení.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 420 g cukety
  • 320 g batátů
  • 5 jarních cibulek
  • 700 ml vývaru
  • 3 snítky oregána + na ozdobu
  • sůl
  • pepř čtyř barev
  • olej

Postup

1

Na trošce oleje si krátce v tlakovém hrnci zesklovatíme nakrájenou jarní cibulku (nakrájenou na kolečka, pouze bílá část). Poté přidáme na kostičky nakrájené batáty a po chvíli oloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu. Zalijeme vývarem, tak aby byla zelenina ponořena tak akorát a přidáme snítky oregána. Uzavřeme tlakový hrnec a přivedeme k varu. Vaříme cca 10 minu.

2

Opatrně hrnec otevřeme a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Osolíme a opepříme. Podáváme dozdobené lístky oregána a namletým pepřem. Polévka je skvělá samotná nebo např. s quinoa tyčinkami se sýrem a bylinkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sirup z černého rybízu

VIDEORECEPT: Toast z pánve

Houbový bulgur se seitanem

Linecké s marmeládou aneb slepované

Domácí bulky na burgry

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Chilli s krůtím masem a bylinkami

Zdravé mramorové nanuky z řeckého jogurtu a borůvek

Palačinkový dort s příchutí vanilky a kakaa

Pečené kuřecí nugetky s medovo-česnekovou omáčkou

Tortilla wrap

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou