Smíchat a upéct – Bleskový makový koláč s jablky

Jen smícháte pár ingrediencí, nalijete do formy a dáte do trouby. Za půl hodiny je skvělý dezert na světě. Je krásně vláčný díky nastrouhaným jablkům a křupavý díky máku. :)

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mletého máku
  • 100 ml oleje
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 středně velká jablka

Postup

1

Předehřejeme si troubu na 180°C. Jablka si nastrouháme a scedíme pře sítko přebytečnou šťávu.

2

Smícháme si všechny přísady, nakonec přidáme i jablka, a těsto důkladně promíchané. Dortovou formu s průměrem 24 cm si vysteleme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládovo-cuketová buchta

Vepřová panenka s jarní náplní

Pastýřský koláč (shepherd´s pie)

Šalvějový sirup

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Dýňová polévka s rajčaty

Svíčková omáčka bez mouky

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Jemné vafle ze špaldové mouky a kefíru

Cizrna se špenátem a batáty s kefírovými plackami

Citronové těstoviny s bazalkou

Video: 4 recepty na snadné lanýže, které potěší každého milovníka sladkého