fbpx

Smíchat a upéct – Bleskový makový koláč s jablky

Jen smícháte pár ingrediencí, nalijete do formy a dáte do trouby. Za půl hodiny je skvělý dezert na světě. Je krásně vláčný díky nastrouhaným jablkům a křupavý díky máku. :)

makovy_kolac_jablka_dezert_carujeme

Ingredience na 8 porcí

  • 1 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mletého máku
  • 100 ml oleje
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 středně velká jablka

Postup

Celkový čas přípravy: 40 min

1

Předehřejeme si troubu na 180°C. Jablka si nastrouháme a scedíme pře sítko přebytečnou šťávu.

2

Smícháme si všechny přísady, nakonec přidáme i jablka, a těsto důkladně promíchané. Dortovou formu s průměrem 24 cm si vysteleme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme 30 minut.


  • Líbil se Vám recept?


    Italian Trulli Pak by se Vám mohla líbit i naše kuchařka se zdravými recepty, kterou jsem nedávno vydali. S touto kuchařkou budete jíst zdravě a ušetříte čas i peníze. Pošleme vám ji bez poštovného a můžete nám ji do 30 dní zdarma vrátit. 🙂

    Více informací o kuchařce




Mohlo by vás zajímat:
jablka koláč mák pečení rychlé recepty sladké recepty Dezerty Dorty Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Dáša Fridrichová

Dáša Fridrichová 10. 11. 2018

Luxusní rychlovka, doporučuji. Stačí 90g oleje, 3-4 jablíčka, místo zakysané smetany dejte bílý jogurt (kvalitní hollandia), pro fajnšmekry lžíci povidel nebo višňové marmelády (já dávám marmeládu bez cukru např. relax).

Odpovědět

pro přidání komentáře