Kuřecí křidélka v medové marinádě

Za ty olepené ruce to stojí – vážně!

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 kuřecí křídla (tj. necelých 0,5 kg)
  • 1 polévková lžíce rajského protlaku (20 g)
  • 1 menší polévková lžíce medu (20 g)
  • 1 polévková lžíce oleje (10 g)
  • pár kapek citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • ½ čajové lžičky bramborového škrobu
  • sezamová semínka

Postup

1

Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo.

2

Do kastrůlku dejte protlak, přilijte med, olej a lehce prohřejte.

3

Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř. Pepře se nebojte a soli přidejte velkou špetku. Přisypte bramborový škrob a důkladně promíchejte.

4

Zchladlou směs nalijte na křídla a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

5

Troubu zapněte na 200 ⁰C. Na plech položte pečicí papír. Namarinovaná křídla rozložte na plech a pečte 45 minut.

6

Na talíři posypejte sezamovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Slavný maxiknedlík z Rakouska – Germknödel

Banánová bábovka s ořechy a čokoládou

Domácí máslové sušenky

Super snadné Nutella muffiny

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Extra čokoládový dort s kávou a podmáslím

Meruňkové muffiny

Celozrnný chléb

Fit tvarohové palačinky

Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou

Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji

Špenátový koláč ve tvaru slunce