Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 320 g hladké mouky
  • 180 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 balení prášku do pečiva

Stracciatelový krém:

  • 250 g tvarohu (ve vaničce)
  • 2 zakysané smetany (celkem 400 g)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 balíček vanilkového cukru

Puding:

  • 250 ml mléka
  • 1 a půl balíčku vanilkového pudingu
  • dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
  • + banány

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Nejprve si ze surovin uvaříme hustý puding, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

2

Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (nebo vyššího plechu) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.

4

Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudding (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Může se ještě přisladit.

5

Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchnu nožem naznačíme okraje a pak ještě šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed dortu vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno. Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, část ho rozetřeme na dno dortu, na něj naskládáme banány a na ně rozetřeme zbylý krém. Navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.

6

Dort dáme přes noc ztuhnout do lednice.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Eva Antosova

Eva Antosova

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře