Těsto
Stracciatelový krém:
Puding:
Nejprve si ze surovin uvaříme hustý puding, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (nebo vyššího plechu) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.
Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudding (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Může se ještě přisladit.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchnu nožem naznačíme okraje a pak ještě šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed dortu vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno. Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, část ho rozetřeme na dno dortu, na něj naskládáme banány a na ně rozetřeme zbylý krém. Navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
Dort dáme přes noc ztuhnout do lednice.