Kuřecí rolády se slaninou, česnekem a tymiánem

Jemné kuřecí plátky zabalené společně se slaninou do malého šneka. Rychlé občerstvení pro návštěvu nebo večeře, ke které jen přidáte přílohu dle vaší chuti.
  • Čas vaření: 25 minut
  • Porce: 4

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • půl kila kuřecích prsou, bez kosti
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • párátka, namočená ve vodě

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájejte na 2 – 3 cm silné plátky

2

Na pánvičce zlehka opečte slaninu. Jen jemně, nesmí být zcela křupavá.

3

Kuřecí plátky rozdělte na 8 stejně velkých hromádek.

4

První hromádku kuřecích plátku poskládejte na prkýnko za sebe tak,aby vytvořili delší řadu. V ideálním případě tak dlouhou jako slanina. Slaninu položte na kuřecí maso.

5

Srolujte kuřecí maso se slaninou jako šneka. Párátka zapíchněte tak, aby se šnek nerozbaloval.

6

Šneky pokapte olejem a zasypte tymiánem a česnekem. Na pánvičce opékejte minimálně 5 minut z každé strany. Maso nechte lehce propéct.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

5 atraktivních letních receptů z cukety

Salát z červené čočky se sušenými rajčaty, ořechy a paprikami

Cuketová quesadilla

Italské domácí ragú

Plněná kulatá cuketa

Jemná fazolová polévka

Podzimní buchta z dýně

Pečené bramborové špalíky s tymiánovým máslem

Cuketové špagety

Velikonoční jidáše

Špagety se sušenými rajčaty

Dýňový koláč