
Krém
Poleva
Na náplň ohřejte smetanu do v rendlíku (nesmí vařit) a zalijte jí nasekanou čokoládu. Nechte chvilku odstát a poté rozmíchejte dohladka. Vložte do lednice aspoň na tři hodiny.
Předehřejte troubu na 220 °C. Plech s vyššími okraji vyložte pečícím papírem.
Na těsto smíchejte kakao, sůl, mouku a dejte stranou.
Oddělte žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte s 2/3 cukru do pěny. Bílky rozšlehejte se zbývajícím cukrem do tuhého sněhu.
Třetinu moučné směsi smíchejte se žloutky a přidejte třetinu bílkového sněhu. Stejným způsobem postupně vše smíchejte v hladké těsto.
Těsto nalijte do připraveného plechu a pečte v předehřáté troubě přibližně 5 až 7 minut.
Ihned opatrně sloupněte pečící papír z těsta a zabalte korpus do čisté utěrky do role. Takto nechte vychladnout.
Vychlazenou čokoládu vyšlehejte pomocí šlehače do nadýchaného krému. Korpus rozviňte a potřete marmeládou a poté připraveným krémem. Opět zarolujte.
Na polevu rozpusťte čokoládu s trochou oleje, promíchejte a polijte jí hotovou roládu. Vložte do lednice a nechte zatuhnout a prolnout.