fbpx

Kakaová roláda s čokoládovým krémem, marmeládou a polevou

Tato roláda snad už nemůže být čokoládovější :). Nadýchaný kakaový korpus je doplněn hutným čokoládovým krémem, marmeládou a nakonec ještě tenkou vrstvou čokoládové polevy. Dávkujte opatrně, je to opravdu čokoládová bomba. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: 10
recept-na-cokoladovou-roladu

Ingredience

  • 5 vajec
  • 150 g třtinového cukru
  • 35 g holandského kakaa
  • 10 g hladké mouky
  • špetka soli
  • trochu másla na vymazání nebo pečící papír

Krém

  • 200 ml smetany
  • 140 g hořké čokolády
  • 3 lžíce ovocného džemu

Poleva

  • 60 g hořké čokolády
  • trochu oleje

vrlo-cokoladni-rolat-11625b9bb0b62a77f0f0028a3083e4f0_view_l

Postup

1

Na náplň ohřejte smetanu do v rendlíku (nesmí vařit) a zalijte jí nasekanou čokoládu. Nechte chvilku odstát a poté rozmíchejte dohladka. Vložte do lednice aspoň na tři hodiny.

2

Předehřejte troubu na 220 °C. Plech s vyššími okraji vyložte pečícím papírem.

3

Na těsto smíchejte kakao, sůl, mouku a dejte stranou.

4

Oddělte žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte s 2/3 cukru do pěny. Bílky rozšlehejte se zbývajícím cukrem do tuhého sněhu.

5

Třetinu moučné směsi smíchejte se žloutky a přidejte třetinu bílkového sněhu. Stejným způsobem postupně vše smíchejte v hladké těsto.

6

Těsto nalijte do připraveného plechu a pečte v předehřáté troubě přibližně 5 až 7 minut.

7

Ihned opatrně sloupněte pečící papír z těsta a zabalte korpus do čisté utěrky do role. Takto nechte vychladnout.

8

Vychlazenou čokoládu vyšlehejte pomocí šlehače do nadýchaného krému. Korpus rozviňte a potřete marmeládou a poté připraveným krémem. Opět zarolujte.

9

Na polevu rozpusťte čokoládu s trochou oleje, promíchejte a polijte jí hotovou roládu. Vložte do lednice a nechte zatuhnout a prolnout.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda džem holandské kakao hořká čokoláda pečení roláda sladké recepty smetana Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře