Zapečené a rozmačkané brambory se sýrem a česnekem

Skvělá netradiční příloha – mačkané zapečené brambory. Uvařit ve slupce, rozmáčknout, posypat a zapéct. Je to tak jednoduché a přitom tak chutné. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 brambory (obyčejné či červené)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce pažitky
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaného sýru
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • další koření či bylinky

Postup

1
Předehřejte troubu. Důkladně omyjte brambory, neloupejte.
2
Ve vroucí vodě brambory vařte 15 – 20 minut doměkka.
3
V misce smíchejte olivový olej a promačkaný či utřený česnek.
4
Plech vyložte pečicím papírem. Uvařené brambory na něj položte.
5
Použijte šťouchadlo na brambory či protlačovadlo na bramborový salát a brambory částečně rozmačkejte. Můžete také brambory překrýt papírovou utěrkou a dlaní brambory rozmáčknout.
6
Na každou bramboru nalijte trochu olivového oleje s česnekem. Posypte špetkou soli a pepře případně dalšího koření.
7
Přidejte parmezán, sýr a nakrájenou pažitku.
8
Dejte na gril či do trouby na 7 – 10 minut, dokud není sýr rozteklý a brambory křupavé.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnaté masové závitky z filo těsta

Cuketa zapékaná s kuřetem, česnekem a sýrem

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Výběr mořských potvůrek :-)

Kuře z jedné pánve se sušenými rajčaty + video

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)

Dušené vepřové plátky se šťávou

Spaghetti cacio e pepe

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese