fbpx

Zapečené a rozmačkané brambory se sýrem a česnekem

Skvělá netradiční příloha – mačkané zapečené brambory. Uvařit ve slupce, rozmáčknout, posypat a zapéct. Je to tak jednoduché a přitom tak chutné. 🙂

Křupavé brambory se sýrem a česnekem

Ingredience

  • 4 brambory (obyčejné či červené)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce pažitky
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaného sýru
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • další koření či bylinky

Postup

1

Předehřejte troubu. Důkladně omyjte brambory, neloupejte.

2

Ve vroucí vodě brambory vařte 15 – 20 minut doměkka.

3

V misce smíchejte olivový olej a promačkaný či utřený česnek.

4

Plech vyložte pečicím papírem. Uvařené brambory na něj položte.

5

Použijte šťouchadlo na brambory či protlačovadlo na bramborový salát a brambory částečně rozmačkejte. Můžete také brambory překrýt papírovou utěrkou a dlaní brambory rozmáčknout.

6

Na každou bramboru nalijte trochu olivového oleje s česnekem. Posypte špetkou soli a pepře případně dalšího koření.

7

Přidejte parmezán, sýr a nakrájenou pažitku.

8

Dejte na gril či do trouby na 7 – 10 minut, dokud není sýr rozteklý a brambory křupavé.

Mohlo by vás zajímat:
brambory grilování parmezán slanina sýr Brambory

Zdroj: myfridgefood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře