Černá rýže s brokolicí a medovým tofu

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 malá uvařená brokolice (rozebraná na růžičky)
  • 200 g tofu
  • 150 g černé rýže
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky tamari
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka

Postup

1

Do větší mísy dáme 2 lžíce medu, lžíci sójové omáčky, sušený česnek a vše pořádně promícháme. K omáčce přidáme na kostičky nakrájené tofu a znovu vše promícháme tak, aby se tofu v omáčce hezky obalilo. Hotovou směs vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Během pečení začne med karamelizovat na tofu se začne tvořit medová krusta. Nezapomeňte tofu během pečení na plechu občas promíchat.

2

Hotové tofu servírujeme s uvařenou černou rýží a brokolicí. Před servírováním tofu posypeme sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový dort

Tradiční buřtguláš

Nepečený kokosový dort s tvarohovým krémem

Mandlové bochánky

Klasický velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Bylinkový kuřecí steak s brokolicovou „rýží“

Jemné podmáslové muffiny s hutnou kakaovou polevou a ořechy

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Roláda alá mléčný řez bez mouky

Špagety s rajčaty a tofu

Pizza capricciosa

Müsli tyčinky se švestkami a mákem