Čokoládový dort s ganache krémem

Velmi dekadentní čokoládový dort s čokoládovým ganache krémem. Ač se může z počátku zdát složitý, jedná se o velmi jednoduchý recept, který zvládne téměř každý!

Metla

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

korpus
  • ½ hrnku kokosové mouky
  • ½ hrnku kakaa
  • špetka soli
  • 1 čaj lžíce vanilky
  • 1 čaj lžíce skořice
  • 2 ½ čaj lžíce jedlé sody
  • 6 vajec L velikosti
  • 4–8 pol lžic medu či jiného sladidla, dle vlastní volby
  • ½ hrnku kokosového mléka
  • ½ hrnku olivového nebo kokosového oleje
  • trocha oleje na vymazání formy
ganache:
  • 200 ml smetany na šlehání (nejlépe 30 % a více tuku) – či pro paleo verzi kokosového krému
  • 200 g čokolády, nadrobno

Postup

1
V míse si smíchejte suché ingredience – kokosovou mouku, kakao, sodu, skořici a vanilku. Pořádně promíchejte, abyste měli kompaktní směs.
2
Přidejte tekuté ingredience a pořádně rozmíchejte, abyste neměli hrudky.
3
Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si formu na pečení, vymažte strany olejem či tukem. Nalijte těsto do formy.
4
Pečte 45–60 minut, po 45 minutách zkuste párátkem, zda vyjde čisté, pak už teoreticky nemusíte péct dále.
5
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout a nechte ve formě.
6
Krém ganache: v malém hrnci rozehřejte smetanu či kokosový krém. Nepřiveďte však k varu.
7
Nasypte čokoládu či čokoládovou hmotu posekanou nadrobno a nechte asi 3 minuty stát.
8
Poté pomalu rozmíchejte a zbavte se hrudek, pokud zůstanou, tak použijte cedník při nalívání na těsto. Můžete různě vytvarovat, ale já jsem nechával ploché.
9
Nalijte na těsto a dejte vychladit, za dvě hodiny zhruba budete mít co podávat. Můžete podávat posypané hoblinkami čokolády. Ostrým nožem nakrojte a podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkový koláč s tvarohem a borůvkami

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Valašské frgále

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Krémová mrkvová polévka s tvarohovým sýrem gervais déli

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Semínkové krekry

5 tipů na ZDRAVOU VEČEŘI

Pasta a lá Šprot

Tuňáková pomazánka s avokádem

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut