Zeleninové koláče s tofu

Pusťte si barvy a pestrost i na talíř. Zeleninové koláče jsou nejen barevné, ale i výživné

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g cereálního listového těsta (koupila jsem od Nowaca – je baleno po třech plátech)
  • Celozrnná mouka na podsypání
  • Rajčatová passata
  • Zelenina na naplnění – použila jsem cuketu, dýni a sušená rajčata
  • Tymián (nebo jiné oblíbené bylinky)
  •  Cca 50 g uzeného tofu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto – zkrátka rozkrojte na větší kusy). Každý plát potřete passatou.

3

Zeleninu nakrájejte nadrobno. Cuket nakrájejte na kostky, dýni na tenké plátky, rajčata nadrobno. Zeleninu ochuťte solí a pepřem, přidejte nakrájené bylinky. Na každý kus těst rozprostřete asi hrst zeleniny. Navrch nastrouhejte tofu.

4

Pečte asi 20 – 25 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Celozrnné těstoviny s chřestem

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake

Jahodový dort s překvapením

Ricottové gnocchi

Citronové tartaletky

Pečený čaj

Zapečený pudink s ostružinami

Fit pečený květák s Tandoori kořením a mátovým chutney

Jahodový dort s krémem z philadelphie

Hranolky z trouby

Svěží palačinky s ovocem