Zeleninové koláče s tofu
Pusťte si barvy a pestrost i na talíř. Zeleninové koláče jsou nejen barevné, ale i výživné

Ingredience na 4 porce
- 400 g cereálního listového těsta (koupila jsem od Nowaca – je baleno po třech plátech)
- Celozrnná mouka na podsypání
- Rajčatová passata
- Zelenina na naplnění – použila jsem cuketu, dýni a sušená rajčata
- Tymián (nebo jiné oblíbené bylinky)
- Cca 50 g uzeného tofu
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto – zkrátka rozkrojte na větší kusy). Každý plát potřete passatou.
Zeleninu nakrájejte nadrobno. Cuket nakrájejte na kostky, dýni na tenké plátky, rajčata nadrobno. Zeleninu ochuťte solí a pepřem, přidejte nakrájené bylinky. Na každý kus těst rozprostřete asi hrst zeleniny. Navrch nastrouhejte tofu.
Pečte asi 20 – 25 minut.

Mohlo by vás zajímat: