fbpx

Zeleninové koláče s tofu

Pusťte si barvy a pestrost i na talíř. Zeleninové koláče jsou nejen barevné, ale i výživné

Zeleninové koláče s tofu

Ingredience na 4 porce

  • 400 g cereálního listového těsta (koupila jsem od Nowaca – je baleno po třech plátech)
  • Celozrnná mouka na podsypání
  • Rajčatová passata
  • Zelenina na naplnění – použila jsem cuketu, dýni a sušená rajčata
  • Tymián (nebo jiné oblíbené bylinky)
  •  Cca 50 g uzeného tofu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto – zkrátka rozkrojte na větší kusy). Každý plát potřete passatou.

3

Zeleninu nakrájejte nadrobno. Cuket nakrájejte na kostky, dýni na tenké plátky, rajčata nadrobno. Zeleninu ochuťte solí a pepřem, přidejte nakrájené bylinky. Na každý kus těst rozprostřete asi hrst zeleniny. Navrch nastrouhejte tofu.

4

Pečte asi 20 – 25 minut.

Zeleninové koláče s tofu

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře