Většina lidí má tendenci se vnitřnostem vyhýbat, což je škoda, jedná se o velmi zdravé a navíc levné potraviny. Je však třeba je umět správně připravit. U jater je trik v tom nechat jim dostatek prostoru a naopak velmi málo času. Trápit kilo jater půl hodiny v hrnci není nejlepší způsob přípravy (osobně několikrát vyzkoušeno).
All The Paleo
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
400 g krůtích jater
4 – 5 plátků slaniny
pepř
sůl
Postup
1
játra omyjeme a očistíme, lehce osolíme a opepříme z obou stran
2
slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi
3
ke slanině přidáme játra tak, aby každý kousek ležel na pánvi a měl svůj vlastní prostor
4
játra obděláme dvě minuty z jedné strany, poté otočíme, přiklopíme pánev pokličkou a necháme obdělat ještě tři minuty, játra mohou být uvnitř ještě lehce růžová
5
výborně se hodí například k batátům nebo ke květákové rýži