Čočková polévka se zeleninou

Hustá, ale moukou nezahuštěná :P

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g neloupaná červená čočka
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kus celeru
  • kus pórku
  • košťál brokolice
  • 2 kostky zeleninového bio bujónu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • chilli paprička
  • petrželová nať
  • olivový olej

Postup

1
Čočku propláchneme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Pak vodu slijeme a čočku v nové vodě uvaříme doměkka.
2
Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.V kastrolu rozehřejeme olej a zeleninu na něm orestujeme. Zalijeme horkou, přidáme bujóny, papričku a povaříme asi 10 minut.
3
Povařenou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou čočku slijeme a vložíme do zeleninové polévky. Na talířích zdobíme petrželovou natí a pár kapkami oleje.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnné špaldové perníčky

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Video: Splněný sen každého čokoholika: Malinové košíčky s čokoládovo-malinovou pěnou

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Tatarák ze pstruha lososového

Špaldový cibulový chléb

Vývar s pohankovou jíškou

Trojvrstvé piškotové řezy s kokosovým krémem

Jemný makovec s třešněmi a pudinkovým krémem

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Losos v teriyaki marinádě

Pečené kuře v acidofilním mléku s česnekovými výhonky