Krémově jemná čočková polévka se zeleninou

Výborná polévka plná zdraví prospěšných potravin – a pokud máte děti, do kterých se zelenina špatně dostává, vězte, že v této polévce si jí vůbec nevšimnou.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 100 g červené čočky
  • malou cibuli
  • česnek dle chuti
  • 100 g cukety
  • mrkev
  • lžíce másla
  • bobkový list
  • 2–3 kuličky nového koření
  • sůl
  • majoránka
  • 50–80 ml mléka
  • 2–3 lžíce kečupu
  • lčíce kalitní sojové omáčky
  • voda
  • 2 menší brambory

Postup

1

Na másle zpěníte cibulku, přisypete čočku, promíchnete a zalijete vodou. Přihodíte bobkový list, nové koření, osolíte. Oloupanou cuketu a mrkev nastrouhete nahrubo a přidejte k čočce. Vařte doměkka.

2

Jakmile se začne čočka rozpadat (netrvá to moc dlouho), vyjměte bobkový list a nové koření, prolisujte česnek, přidejte kečup a sojovou omáčku a vše ponorným mixérem rozmixujte najemno.

3

Vraťte na plotnu, dolijte dle potřeby vodu a přidejte brambory nakrájené na kousky. Pokud je třeba, dosolte. Vařte na mírném ohni do změknutí brambor, občas promíchejte, aby se čočka nepřipálila. Jakmile jsou brambory hotové, přilijte na zjemnění mléko a přisypte majoránku. Prohřejte a je hotovo. Dobrou chuť.

Poznámka

Při servírování můžete posypat okraje talíře i polévku majoránkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Etiopská červená čočka mesir wat

Hrášková krémová polévka

Dýňová smetanová polévka s kari

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Dýňový chlebíček

Vepřové nudličky s cuketou

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a vejcem

Zeleninové rizoto

Dýňový koláč

Dušené vepřové plátky se šťávou

Veganská dýňová polévka

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou