Krémově jemná čočková polévka se zeleninou
Výborná polévka plná zdraví prospěšných potravin – a pokud máte děti, do kterých se zelenina špatně dostává, vězte, že v této polévce si jí vůbec nevšimnou.

Ingredience na 4 porce
Potřebujeme:
- 100 g červené čočky
- malou cibuli
- česnek dle chuti
- 100 g cukety
- mrkev
- lžíce másla
- bobkový list
- 2–3 kuličky nového koření
- sůl
- majoránka
- 50–80 ml mléka
- 2–3 lžíce kečupu
- lčíce kalitní sojové omáčky
- voda
- 2 menší brambory
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Na másle zpěníte cibulku, přisypete čočku, promíchnete a zalijete vodou. Přihodíte bobkový list, nové koření, osolíte. Oloupanou cuketu a mrkev nastrouhete nahrubo a přidejte k čočce. Vařte doměkka.
Jakmile se začne čočka rozpadat (netrvá to moc dlouho), vyjměte bobkový list a nové koření, prolisujte česnek, přidejte kečup a sojovou omáčku a vše ponorným mixérem rozmixujte najemno.

Vraťte na plotnu, dolijte dle potřeby vodu a přidejte brambory nakrájené na kousky. Pokud je třeba, dosolte. Vařte na mírném ohni do změknutí brambor, občas promíchejte, aby se čočka nepřipálila. Jakmile jsou brambory hotové, přilijte na zjemnění mléko a přisypte majoránku. Prohřejte a je hotovo. Dobrou chuť.
Poznámka
Při servírování můžete posypat okraje talíře i polévku majoránkou.
Mohlo by vás zajímat:
Luštěniny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře