Čočková polévka s máslovou zeleninou

Miluju přijít z mrazu domů, kde to voní jídlem a zahřát se nějakou dobrou polívkou! Uvařte si taky vylepšenou čočkovku, jak jí děláme u nás doma.

Monovaření

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g čočky
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1mrkev
  • 1petržel
  • 2 tyčky řapíkatýho celeru
  • 2,5l vody
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce mouky
  • 2 stroužky česneku
  • Vídeňské párky
  • majoránka

Postup

1
Čočku propláchneme a můžeme jí předem na hoďku namočit. V téže vodě vaříme čočku asi 40 minut do měkka.
2
Na lžíci másla zpěníme cibulku, zaprášíme lžící mouky a uděláme si tak cibulovou jíšku.
3
Na druhý lžíci másla si dozlatova usmažíme mrkev a petržel, nastrouhanou nahrubo a ke konci přidáme na plátky nakrájenej řapíkatej celer. Párky nakrájíme na tenký kolečka a nasucho opražíme na pánvi.
4
Uvařenou čočku osolíme, zahustíme jíškou, přidáme máslovou zeleninu, prolisovanej česnek, ještě chvíli provaříme a nakonec dochutíme voňavou majoránkou.

Poznámka

Polívka je úžasně sytá, podáváme jí s opraženýma kolečkama vídeňských párků a představte si, že na Slovensku se do ní v některých rodinách přidává kapka citrónu, těsně před podáváním. Doporučuju vyzkoušet!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Snadné a rychlé sýrové muffiny ideální na svačinu

Jednoduchý karamelový dezert s božskou chutí

Medové perníčky i ozdoba na hrneček

Pečená kořenová zelenina

Domáca pizza

Polévka z pečeného květáku

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Rychlé gnocchi s houbami,parmazánem a červeným vínem

Fitness fazolové brownies bez mouky, s kokosem a datlemi

Kuřecí „čína“ s paprikami, česnekem a balsamikem za půl hodiny

Cuketový dort z ovesno-cuketových palačinek

Cuketové bramboráčky z ovesných vloček s lososem