Křupavé květákové placičky

Zlatavě smažené květákové placičky s osvěžujícím dresingem.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 280 g  spařených květákových mozečků
  • 1/2 hrnku nakrájené cibule
  • 2 polévkové lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžičky utřeného česneku (česnek utřete nebo použijte česnekovač)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky citronové kůry
  • 3/4 hrnku nastrouhaných oloupaných brambor
  • 60 g nastrouhaného sýru čedar
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/4 hrnku řeckého jogurtu (můžete použít obyčejný bílý jogurt)
  • 2 polévkové lžíce nakrájené jarní cibulky
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup

1

Květák uvařte. Slijte a dejte do mísy. Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

2

Vmíchejte cibuli, mouku, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, brambory, čedar a vejce.

3

Rozpalte velkou pánev, přidejte olej. Smažte takové množství těsta, aby vám vyšlo na 8 placek. Smažte vždy 4 minuty na každé straně.

4

V misce smíchejte špetku soli, jogurt, cibulku, majonézu a citronovou šťávu. Vznikne tak dresing.

5

Podávejte horké placky polité dresingem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Italský salát caprese

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Granola s fíky a datlemi

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Lehká vajíčková pomazánka

Krůtí ptáčky

Guláš z hlívy

Vánoční dortíčky

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Brynzová pomazánka s medvědím česnekem za 5 minut

Dýnové lívance

Bezlepkové lívanečky s ovocem a čokoládou