Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Díky čočce je polévka krásně krémová a díky kurkumě i protizánětlivá. Má nádherně plnou chuť, které dává základ orestovaná mrkev. Je navíc kompletně bez mléka, masa a jiných živočišných produktů.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 (200 g) střední mrkve
  • 5 stroužků česneku
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 1,5 hrnku (300 g) červené čočky
  • 1 hrnek (150 g) kukuřice
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička kari
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvý pepř

Postup

1

Ve větším hrnce rozehřejte olej, přidejte k němu mrkev a cibuli, které společně 5 minut opékejte na mírném ohni. Poté přidejte prolisovaný česnek a společně opékejte 1 minutu.

2

Přidejte do hrnce všechny ostatní ingredience vyjma citronové šťávy a pepře. Přiveďte k varu a vařte 20 minut.

3

Ochutnejte zda je čočka dostatečně měkká. Pokud ano, sundejte z plotny a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Mixovat nemusíte pokud nechcete, ale díky červené čočce bude polévka po rozmixování krásně krémová.

4

Do polévky nakonec přidejte šťávu z citronu a čerstvě mletý pepř. Můžete dozdobit mletým pepřem, plátky citronu a zakápnout olivovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Míša řezy

Výborná pomazánka z tvarůžků

Vepřová panenka s jarní náplní

Bezlepkový jablečný štrůdl

Kuskus s hráškem a žampiony

Jogurtovo ovocné mini-zmrzlinky

Kari quinoa s pečenou zeleninou | quinoa bowl

Veganská dýňová polévka

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Květákové kari s rýží

Vánoční kakaová kolečka s mátou obalená v čokoládové polevě

Domácí ořechový a makový závin z křehkého těsta