Restované fazolky s voňavou slaninkou, cibulí a česnekem jsou skvělou lehkou večeří, nebo originální přílohou k masům či sýrům. Zkuste ji dát třeba na vánoční slavnostní stůl.
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
lžíce másla
1 malá cibule, nakrájená na plátky
1 střední brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
1/4 lžičky mletého černého pepře
3 plátky slaniny, osmažené do křupava
1/2 lžičky jemně nadrceného česneku
1 1/2 lžičky oblíbeného dresinku
420 g uvažených zelených fazolek
Postup
1
V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli, bramboru a pepř. Restujte, dokud nebudou bramborové kostky měkké.
2
Přidejte na kousky nadrobené plátky slaniny, dresink a promíchejte.
3
Přisypte fazolky a dobře vše prohřejte. Přisypte pepř a sůl dle chuti.