fbpx

Restované zelené fazolky se slaninou a česnekem

Restované fazolky s voňavou slaninkou, cibulí a česnekem jsou skvělou lehkou večeří, nebo originální přílohou k masům či sýrům. Zkuste ji dát třeba na vánoční slavnostní stůl.

Recept na zelené fazolky s česnekem

Ingredience

  •  lžíce másla
  • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
  • 1 střední brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 3 plátky slaniny, osmažené do křupava
  • 1/2 lžičky jemně nadrceného česneku
  • 1 1/2 lžičky oblíbeného dresinku
  • 420 g uvažených zelených fazolek

Postup

1

V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli, bramboru a pepř. Restujte, dokud nebudou bramborové kostky měkké.

2

Přidejte na kousky nadrobené plátky slaniny, dresink a promíchejte.

3

Přisypte fazolky a dobře vše prohřejte. Přisypte pepř a sůl dle chuti.

Mohlo by vás zajímat:
brambory rychlé recepty slanina snadné recepty Fitness a zdravé Luštěniny

Zdroj: myfridgefood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře