Korpus:
Krém:
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem.
V blenderu si rozdrtíme karamelové sušenky na prach a smícháme je s rozpuštěným máslem.
Směs napěchujte na dno dortové formy (můžete udělat i trochu okraj) a pečte 10 minut na 180 stupňů.
Mezitím si v mixéru vyšleháme sýr Philadelphia se zakysanou smetanou. Postupně do něj přidáváme třtinový cukr. Když se cukr dokonale rozpustí, přisypeme vanilkový extrakt a škrob. Poté přidáme po jednom vajíčko a žloutek (vždy necháme do směsi zašlehat). Nakonec dáme smetanu, kůru z citronu a citronovou šťávu.
Cheesecake pečeme na 200 stupňů 10 minut ve vodní lázni (já to dělám tak, že si do hlubokého plechu naliji vodu a do plechu vložím dortovou formu). Poté stáhneme teplotu na 130 stupňů a pečeme dalších 40 minut.
Hotový cheesecake necháme vychladnout nejlépe do druhého dne. Před podáváním potřeme horní část dortu zakysanou smetanou. Dort můžeme podávat samotný nebo s jakýmkoli ovocem. Výborný je i rozvařenými malinami s cukrem.