Domácí kokosové máslo

Domácí kokosové máslo je rychlé, dobré a má mnoho využití. Navíc je lepší, než kupované, za které byste dali docela velký obnos peněz. Je vhodné pro veganské, bezlepkové i vitariánské stravování.:)
  • Doba přípravy: 20 minut

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g strouhaného kokosu

Postup

1

Strouhaný kokos vsypte do výkonného mixéru a mixujte, dokud nezačne kokos uvolňovat tuk a měnit se v hladkou konzistenci. Toto zabere několik minut.

2

Máslo lze použít do kaší, lívanečků, smoothie a dalších.

3

Kokosové máslo rychle tuhne i měkne. Pro používání u vaření je vždy lepší jej rozehřát, což se stane již při cca 25 °C. Můžete jej vložit do vodní lázně či rozehřát v mikrovlnce.

4

Velký vliv má i výběr kokosu od různých firem. Musíte si sami najít ten váš, oblíbený.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pepřová omáčka se smetanou, hovězím vývarem, česnekem a cibulí

Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem

Pappardelle se smetanovou omáčkou z gorgonzoly

Grilovaná slaninová kolečka se sýrem a ananasem

Polévka z pečené řepy a fenyklu s kozím sýrem

Dýňový koláč s lahodným krémem

Bezlepková čokoládová roláda s kokosovou náplní

Domácí horká čokoláda

Fresh sirup

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Božské kakaové sušenky bez mouky i tuku (vhodné i pro diabetiky)

Cuketový „dort“ s pikantní masovou směsí

Rizoto z hnědé rýže s řepou a tymiánem