Domácí kokosové máslo

Domácí kokosové máslo je rychlé, dobré a má mnoho využití. Navíc je lepší, než kupované, za které byste dali docela velký obnos peněz. Je vhodné pro veganské, bezlepkové i vitariánské stravování.:)
  • Doba přípravy: 20 minut

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g strouhaného kokosu

Postup

1

Strouhaný kokos vsypte do výkonného mixéru a mixujte, dokud nezačne kokos uvolňovat tuk a měnit se v hladkou konzistenci. Toto zabere několik minut.

2

Máslo lze použít do kaší, lívanečků, smoothie a dalších.

3

Kokosové máslo rychle tuhne i měkne. Pro používání u vaření je vždy lepší jej rozehřát, což se stane již při cca 25 °C. Můžete jej vložit do vodní lázně či rozehřát v mikrovlnce.

4

Velký vliv má i výběr kokosu od různých firem. Musíte si sami najít ten váš, oblíbený.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnovo batátové kari (nejen) z pomalého hrnce

Domácí melounová zmrzlina s kokosovým mlékem a vanilkou

Květákové placičky pečené v troubě

Vánoční cukroví – křehké podkovy s čokoládovým zdobením

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Pečené cuketové jednohubky se sýrem

Jednoduchý hrnkový knedlík

Zapékané špagety s mletým hovězím, krémovým sýrem a čedarem

Strouhaný tvarohový koláč

Video: Jemná čokoládová panna cotta s extra čokoládovou polevou

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Pletený chléb s tvarohovou náplní a sezamovými semínky