Makovo-citronový mugcake s karamelizovanými hruškami

Rychlá, zdravá snídaně či svačinka.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Mugcake:

  • 3 lžíce tvrahu (cc 90 g)
  • 1 vejce
  • 40 g ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  • lžíce mletého máku
  • lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky prdopeč
  • 1–2 lžíce mléka

Na ozdobu:

  • hruška
  • vlašské ořechy
  • 1/2 lžičky másla
  • lžička medu

Postup

1

Vločky pomelte na mouku, smíchejte s ostatními ingrediencemi a těsto vlijte do hrníčku. Pečte v mikrovlnce na 750 W cca 2,5 minuty.

2

Mezitím nakrájejte hrušku na kostky, rozpusťte máslo na pánvi a hrušky na něj vysypte. Přidejte na kousky nakrájené ořechy a med a zlehka promíchete, aby se vše obalilo a zkaramelizovalo.

3

Mugcake vyklopte na talířek, posypte hruškami s ořechy a podávejte. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové sushi

Vesnický chléb s rukolou a sušenými rajčaty

Banánový mugcake

Video: Zdravé ovesno-jablečné lívance z mixéru, hotové za 15 minut

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou

Melounové nealko mojito

Cizrnovo batátové kari (nejen) z pomalého hrnce

Špenátové palačinky s pomazánkou ze sušených rajčat

Vegetariánské kari

Koláče nebe v hubě

FAST FOOD zdravě: Kuřecí nugety + Výživové hodnoty

Pečené makové růže z kynutého těsta