
Těsto:
Krém:
Nejprve si v horké vodě rozmícháme instantní kávu a směs necháme chladit.
Změklé máslo si vyšleháme s cukrem a po té přimícháme nasekané ořechy. Do směsi přidáváme postupně jedno vejce po druhém.
V další míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Mouku postupně přimícháváme do máslové směsi a nakonec do ní nalejeme kávu, kterou zapracujeme do těsta.
Těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C 25 – 30 minut.
Po upečení necháme zcela vychladnout na mřížce. Dort rozřízneme přesně v půli, abychom měli dvě patra.
Než se pustíme do krému, je potřeba opět si předem rozmíchat kávu v horké vodě a nechat ji zcela vychladnout.
Pokud je káva chladná, můžeme si vyšlehat změklé máslo s moučkovým cukrem, do kterého pak už jen nelejeme kávu a pořádně vyšleháme.
* Je potřeba krém ochutnat a dle vlastní chuti si jej osladit. Začněte tedy s menším množstvím cukru a dle potřeby pak přidávejte.
Krémem pak už jen stačí potřít první část dortu, položit na něj druhou část, potřít i tu a dozdobit dle vlastní fantazie.