Brokolicovo-parmezánové kuličky

Že je brokolice nudná a nechutná zelenina? Já Vás dnes přesvědčím, že to tak rozhodně není. Spousta lidí nemá brokolici rádo pro její výrazně zelenou barvu a chuť. Tyto brokolicovo-parmezánové kuličky rozhodně zachutnají i největším odpůrcům zeleniny. Hodí se k nim jakýkoliv jogurtový dip nebo je můžete ujídat jen tak. A pokud je připravíte místo jednohubek na párty, rozhodně jimi oslníte každou návštěvu.

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší brokolice
  • 1/2 hrnku rozmixovaných mandlí
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu (nebo sýru Gran Moravia)
  • 2 vejce
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • sůl, mletý pepř
  • olivový olej

Postup

1

Brokolici očistíme a rozebereme ji na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru nebo food processoru a vše rozmixujeme. Rozmixovanou brokolici vsypeme do mísy a přidáme všechny ostatní ingredience kromě olivového oleje. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily.

2

Na plech položíme pečicí papír a potřeme ho trochou olivového oleje. Ze směsi pak tvoříme pomocí rukou kuličky a klademe je vedle sebe na plech.

3

Kuličky pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20–25 minut. Podáváme s jogurtovým dipem nebo jen tak samotné.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole

Lasagnové rolky se špenátem, parmezánem a mozzarellou

Celozrnné gnocchi dvou barev

Losos na másle se špenátovo-bramborovou kaší

Rajčatová polévka

Žampionová pánev s brokolicí a pak choi

Ovesné lívanečky s tvarohem

Strouhaná buchta

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Dokonalá tvarohová bábovka s vanilkou