Vláčné řezy s arašídovým krémem, pudinkem a šlehačkou
Zákusek, který zažene všechna trable. Jemně křupavý ořechový základ následuje nadýchaný arašídový krém, který uzavírá hutný čokoládový pudink se šlehačkou a kousky ořechů. Servírujte raději v menších porcích, je to opravdu vydatný dezert. 🙂

Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 110 g studeného másla
- 1 a 1/2 nasekaných (kešu) oříšků
- 225 g změklého smetanového sýra (např. žervé)
- 70 g arašídového másla
- 1 hrnek moučkového cukru
- 340 g ušlehané šlehačky
- 2 l mléka
- 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 45 g nasekané mléčné čokolády
Postup
Dejte předehřát troubu na 180°C. Smíchejte mouku s máslem tak, aby vznikla drobenková směs. Přidejte 1 hrnek nasekaných kešu ořechů a promíchejte.
Vymažte pečicí plech a směs udusejte na dno. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25 – 28 minut dozlatova. Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
V menší míse smíchejte smetanový sýr, arašídové máslo a moučkový cukr. Přidejte 1 hrnek ušlehané šlehačky. Tuto směs naneste lžící na upečený základ.
Uvařte pudinky podle návodu a smíchejte je. Nechte chvíli vychladnout a rozetřete na šlehačkovou vrstvu.
Nahoru rozetřete zbývající šlehačku a posypte nasekanou čokoládou a zbývajícími kešu.
Dejte do ledničky a nechte alespoň 1 hodinu ztuhnout. Poté nakrájejte a podávejte jako řezy. Z této dávky by mělo vyjít 12 – 16 porcí.
Mohlo by vás zajímat:
arašídové máslo dezert kešu pudink řezy šlehačka Dezerty
Zdroj: www.tasteofhome.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře