Grilovaná vepřová krkovička s cibulí

Tenhle recept vyniká svou jednoduchostí a dokonalou harmonií chutí. Vepřová krkovička je krásně šťavnatá a doplněná sladkokyselou cibulí je prostě dokonalost.Ideálně doporučuji podávat s pečivem a dobře vychlazeným pivem.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2-3 plátky vepřové krkovice bez kosti, cca centimetrové plátky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 4-5 ks žluté cibule, podle velikosti
  • ocet (může být balsamico, vinný nebo ideálně použijte stejně jako já kokosový ocet, je sladký a naprosto vynikající, je to můj momentální objev)
  • kousek másla
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý tymián
  • rozmarýn

Postup

1

Nejprve si ochutíme maso. Zlehka ho z obou stran potřeme pár kapkami olivového oleje a dobře osolíme i opepříme. Mezitím si dokonale rozpálíme gril. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na drobné kostičky.

2

Na pánev dáme lžíci olivového oleje a kousek másla, necháme rozpustit a na tuku opečeme dozlatova cibuli. Jakmile dáme cibuli na pánev , musíme dát i maso na gril. Opékáme dozlatova.

3

Když cibule zezlátne přihodíme bylinky a další tři minuty opékáme, přidáme česnek, opepříme, osolíme a přilijeme dvě lžíce octa a necháme tekutinu téměř vypařit. Potom ochutnáme a popřípadě ještě doladíme octem, solí nebo pepřem. Výsledný efekt má být sladko-kyselý. Kotlety podáváme na zkaramelizované cibulce s pečivem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness pizza s květákovým korpusem

Zeleninová musaka

Dušené hovězí na mrkvi a tymiánu

Letní koktejl s čerstvými malinami

Borůvkové řezy

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Indická plněná aloo paratha

Míša řezy – zdravější varianta

Video: Netradiční domácí chipsy na 4 způsoby

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Polévka z dýně hokaido a celeru

Křupavé zeleninové placičky s česnekem a jarní cibulkou