Rychlé bezlepkové melasky

Pokud potřebujete doplnit energii zdravým způsobem, jsou melasky to pravé pro vás. Plné vlákniny, železa, rutinu...

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g světlé pohanky
  • 130 g melasy
  • 70 g tuku (máslo, ghí nebo kokosový olej)
  • 2 lžíce psyllia
  • 1 vrchovatá lžička skořice

Postup

1
Pohanku rozmixujeme v mixéru - můžeme samozřejmě použít už hotovou koupenou pohankovou mouku.
2
V kastrůlku rozehřejeme tuk, přidáme melasu a skořici, promícháme a nakonec přidáme pohankovou mouku a psyllium.
3
Dvěma lžičkami tvarujeme na plech na pečící papír nočky, které rozmáčkneme navlhčenou vidličkou.
4
Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 13 - 15 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Millefeuille s rumem

Pohankový chléb

Tuniakové karbonátky

Kulajda

Quiche (koláč) s hruškami, gorgonzolou a slaninou

Fitness skořicový mugcake za 5 minut

Nadýchaný smetanový krém k Tiramisu

Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem

Olejová bábovka jako od babičky

Ostružinová zmrzlina

Krémová mrkvová polévka s koriandrem a trochou chilli

Slaná špaldová hvězda