Vánoční sněhuláčci roztávající na sušence
Originální cukroví, které rozzáří každou dětskou tvář. Můžete sušenky upéci samy a pak povolat děti k pomoci se sněhuláčky. 🙂

Ingredience
- 1/2 hrnku 100% tuku
- 1/2 hrnku arašídového másla
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky jedlé sody
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 hrnku holandského kakaa
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
Zdobení
- 450 g bílé polevy
- 20 kusů malých čokoládových košíčku
- zdobení na oči a nos
- marschmalow
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Ve velké míse vyšlehejte tuk s arašídovým máslem. Přidejte cukry, kypřící prášek, sůl a jedlou sodu a promíchejte. Přilijte mléko s vanilkou a vejci. Přisypte kakao a nakonec mouku.
Tvarujte na kolečka o průměru přibližně 2 cm a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte 9 až 11 minut, přendejte na rošt a nechte vychladnout.
Na každou sušenku dejte polovinu marschmalow, dad parou rozpusťte polevu a polijte jí sušenku s marschmallownem. Ze zdobení udělejte oči a nos, čokoládový košíček rozpulte a dejte jako čepici sněhuláka. Nechte kompletně zatuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví originální recepty rychlé recepty sladké recepty snadné recepty sněhulák vánoční recepty
Zdroj: www.bhg.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře