Míša řezy

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 5 vajec
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 2 lžíce oleje

Náplň

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru

Čokoládová poleva

  • 200 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2–3 lžíce vody
  • 2 lžíce škrobové moučky

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180°C

2

Na vymazaný a strouhankou vysypaný vyšší plech těsto rovnoměrně rozprostřeme a pečeme asi 15 minut. Zda je korpus upečený vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme piškot zchladnout.
Na zchladlý piškotový korpus rozetřeme tvarohovou náplň, kterou si připravíme tak, že tvaroh, změklé máslo a cukr v robotu vyšleháme.

3

Polevu připravíme ve vodní lázni – máslo rozpustíme za stálého míchání s kakaem a ve studené vodě rozmíchanou škrobovou moučkou. Polevu šleháme dohladka (nejlépe drátěnou metličkou). Pokud se nám při míchání srazí (tuk se oddělí od zbylé hmoty), nezoufejte, stále míchejte, hmota se opět spojí v celistvou emulzi.

4

Poté kastrůlek odstavíme, ještě chvilku, asi tak dvě minuty mícháme a ještě teplou polevu nalijeme na tvarohovou náplň a necháme v lednici ztuhnout. Poté krájíme nožem namočeným v teplé vodě úhledné kostky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

KFC Stripsy

Rychlé lívance z jogurtového těsta

Rýžové nudle inspirované Jamiem Oliverem

Lehké grilované kuře s koriandrem

Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Květáková kulajda bez zahuštění

Rychlé gnocchi s houbami,parmazánem a červeným vínem

Křupavá cuketová pizza se sýrem

Risotto alla parmigiana

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou