Netradiční štrůdl s perníkem

Výborný štrůdl z listového těsta. Hlavní ingrediencí je perník, který mu dodává vyjímečnou chuť a aroma.

Terezka Simotová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme

  • 1 balíček listového těsta
  • 2 jablka či hrušky
  • 1 perník na strouhání
  • 1 vejce
  • skořicový cukr
  • rozinky namočené v rumu

Postup

1

Těsto rozválíme na cca 0,5 cm tenký plát.

2

Nastrouháme si jablka (případně hrušky) a perník.

3

Blíž k okraji začneme pokládat jablka, rozinky, nastrouhaný perník, rozinky. Vše posypeme skořicovým cukrem a zamotáme.

4

Nohavici dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme na 180 stupňů do zlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Chow mein

dynove pyre

Dýňové pyré

Duhový „Zebra dort“ který ohromí všechny hosty + Video

Sladké jáhlové kuličky s kokosem a oříšky

Kuře na citrusech

Zapečená cuketa dvou chutí

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Pečený čaj ze směsi domácího a exotického ovoce

Snadný pudinkový dezert s malinami a kousky sušenek

Smažené sajgonky (jarní závitky)

Tradiční sicilská parmiggiana

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky