Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Barevné a chutné kombinace osvěží váš jídelníček. Křupavý lilek se semínky pozvedne noky k dokonalosti.

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Ingredience na 2 porce

Noky:

  • 90 g čerstvého špenátu
  • 80 g ricotty
  • 1 vejce
  • 120 g hladké mouky + na pomoučení
  • sůl

 
Na dokončení:

  • 200 g lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílých a černých sezamových semínek
  • 10 cherry rajčat
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu zapněte na horní žár na 220 °C. Lilek nakrájejte na plátky silné necelý 1 cm a plátky ještě nakrájejte tak, aby vám vznikly hranolky. Lilek osolte a lehce opepřete. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a lilek na něm opékejte, dokud nezačne zlátnout. Opečený lilek přesuňte do misky a obalte jej v sezamu. Poté rozložte lilek na plech vyložený pečicím papírem a opékejte do křupava – bude to trvat asi 25 minut. V polovině doby pečení přidejte cherry rajčátka.

2

Opraný špenát zbavte tuhých stonků. Přelijte listy vařící vodou (cca 1 litr) a poté je vložte do ledové vody. Špenát vyždímejte.

3

Do hrnce dejte vařit vodu na noky.

4

Špenát vložte do mísy, přidejte ricottu a vejce a společně rozmixujte. Poté směs osolte a zahustěte moukou. Pomoučete si pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte váleček, silný asi jako padesátikoruna. Z válečku ukrajujte asi 1–2 cm silné kousky. Z každého kousku vytvarujte pomoučenýma rukama kuličku, kterou zploštíte vidličkou. (Celkem byste měli získat asi 24 ks.)

5

Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Scezené a okapané noky posypte na talíři opečenou zeleninou.

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře