Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Barevné a chutné kombinace osvěží váš jídelníček. Křupavý lilek se semínky pozvedne noky k dokonalosti.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Noky:
  • 90 g čerstvého špenátu
  • 80 g ricotty
  • 1 vejce
  • 120 g hladké mouky + na pomoučení
  • sůl
  Na dokončení:
  • 200 g lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílých a černých sezamových semínek
  • 10 cherry rajčat
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
 

Postup

1
Troubu zapněte na horní žár na 220 °C. Lilek nakrájejte na plátky silné necelý 1 cm a plátky ještě nakrájejte tak, aby vám vznikly hranolky. Lilek osolte a lehce opepřete. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a lilek na něm opékejte, dokud nezačne zlátnout. Opečený lilek přesuňte do misky a obalte jej v sezamu. Poté rozložte lilek na plech vyložený pečicím papírem a opékejte do křupava – bude to trvat asi 25 minut. V polovině doby pečení přidejte cherry rajčátka.
2
Opraný špenát zbavte tuhých stonků. Přelijte listy vařící vodou (cca 1 litr) a poté je vložte do ledové vody. Špenát vyždímejte.
3
Do hrnce dejte vařit vodu na noky.
4
Špenát vložte do mísy, přidejte ricottu a vejce a společně rozmixujte. Poté směs osolte a zahustěte moukou. Pomoučete si pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte váleček, silný asi jako padesátikoruna. Z válečku ukrajujte asi 1–2 cm silné kousky. Z každého kousku vytvarujte pomoučenýma rukama kuličku, kterou zploštíte vidličkou. (Celkem byste měli získat asi 24 ks.)
5
Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Scezené a okapané noky posypte na talíři opečenou zeleninou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krásný dort ve tvaru růže – video-návod

Vepřová panenka s jarní náplní

Protizánětlivé veganské smoothie s kurkumou z rostlinného mléka

Video: Originální pizza naruby z mozzarelly

Vláčný čokoládovo-cuketový chléb s řeckým jogurtem

Polévka z červené řepy s kozím sýrem a řeřichou

Podzimní jablečný koláč se skořicí

Brokolicova ryza

Domácí italská vanilková zmrzlina

Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou

Zeleninový krém s vůní uzeného

Domácí housky z kynutého těsta