fbpx

Pikantní pečené hovězí s tymiánem a chilli

Lehce pikantní hovězí, které se přímo rozplývá na jazyku. Pomalé pečení je přesně to, co tento typ masa potřebuje a veřte, že se vám opravdu vyplatí.

Recept na pikantní bůček

Ingredience

  • 3 kg hovězího hrudí (bez kosti)
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce chilli
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 2 lžičky sušeného tymiánu

Postup

1

Předehřejte troubu na 130 °C. Nalijte do vyššího plechu 3 hrnky vody.

2

V míse smíchejte sůl, cukr, hořčici a ostatní koření. Promíchejte a směsí potřete celé hrudí.

3

Položte jej na pečící rošt a propíchněte jej teploměrem do masa. Rošt vložte do plechu s vodou, zakryjte celý plech alobalem a nechte péci.

4

Pečte v troubě, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne přibližně 75 °C. Poté odstraňte alobal a pečte, dokud teplota uvnitř masa nebude přibližně 84 °C. Toto pečení je opravdu pomalé a může trvat okolo 5 až 6 hodin.

5

Vyndejte hrudí z trouby a nechte jej 20 minut odpočívat, než budete servírovat.

Mohlo by vás zajímat:
česnek pečení slané recepty Hovězí

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře